Σχετικά με την νέα γρίπη

Πίσω από τη γρίπη των πτηνών υπήρχε ένας κόκορας

Πίσω από τη γρίπη των  χοίρων ένα μεγάλο «γουρούνι».

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι κυβερνήσεις με τη βοήθεια των ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει και μάλιστα με επιτυχία να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανα-τολίσουν τις κοινωνικές μάζες, παρουσιάζοντας ιούς ως θανατηφόρους με σκοπό την συγκάλυψη των πραγματικών προβλημάτων.

Η γρίπη των χοίρων, είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική, οξεία, αναπνευστική α-σθένεια. Η νοσηρότητα τείνει να είναι υψηλή και η θνησιμότητα μόλις (1-4%).Ο ιός διαδίδεται μεταξύ των χοίρων από τα αερολύματα, καθώς και την άμεση ή έμμεση επαφή. Τα κρούσματα στους χοίρους εμφανίζονται όλο το χρόνο, με μια αυξανόμενη επίπτωση το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αιτιολογείται από το γεγονός ότι οι χοίροι μπορούν να απότελέσουν εστία γέννησης ενός νέου στελέχους υψηλής παθογένειας για τον άνθρωπο, με το συνδυασμό των γενετικών υλικών του ιού της γρίπης των χοίρων και της γρίπης των πτηνών.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η βαβούρα της γρίπης κόπασε, μιας και ένα μήνα περίπου το πρώτο και μοναδικό θέμα που ακουγόταν ήταν οι εκλογές. Μετά τους πανηγυρισμούς για την θριαμβευτική νίκη του ΠΑΣΟΚ, επιστροφή στην καθημε-ρινότητα. Ο ιός επιστρέφει πιο ανανεωμένος και πιο «επικίνδυνος». Στην Ελλάδα έχουμε θανάτους που οφείλονται στην νέα γρίπη. Μήπως όμως οι θάνατοι αυτοί οφείλονται στην ήδη επιβαρημένη υγεία των θυμάτων;

Και ενώ ο νέος ιός παύει να προκαλεί τόσο τρόμο όσο η καθημερινότητα, ένα ακόμα ερώτημα προσπαθούν να μας βάλουν στο κεφάλι. Το εμβόλιο είναι έτοιμο, πρέπει να το κάνουμε ή όχι;

Στην Ελλάδα έχουμε ακόμα το δικαίωμα της επιλογής. Στην Αμερική πάλι ο εμβολιασμός είναι αναγκαστικός. Όποιος δεν εμβολιαστεί θα δεχτεί τον κοινωνικό αποκλεισμό ως επικίνδυνος και εν δυνάμει φορέας του ιού.

Την πραγματική ευθύνη για τη δημιουργία του ιού φέρει η Baxter (εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης) στην οποία γίνονταν δοκιμές ουσιών για εμβόλια για την υποτιθέμενη νέα γρίπη των χοίρων και των πτηνών. Ισχυρές ενδείξεις δείχνουν πως οι ιοί αυτοί απελευθερώθηκαν περίπου 50 χλμ. από τις εγκαταστάσεις της

στο Ν. Μεξικό. Σ’ αυτή την καλοστημένη πλεκτάνη συνένοχοι είναι και ο Π.Ο.Υ., καθώς και η εταιρία Gilead Sciences που έχει την πατέντα του θαυματουργού  Tamiflu, κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο Donald Rumsfeld, υπουργός αμύνης του George W. Bush (πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α)

Μέσα στον πανικό μας μην τύχει να ήμαστε εμείς το επόμενο θύμα ξεχάσαμε για λίγο τη θλιβερή καθημερινότητα. Την παρουσία μπάτσων στις γειτονιές μας, τις άσχημες συνθήκες στο χώρο εργασίας μας, την κακοποίηση και τις απελάσεις μεταναστών και προσφύγων , τον ποταμό Αχελώο που αφανίζεται……..

Published by

viaoutopiae

Για επικοινωνία μαζί μας στο e-mail: viaoutopiae@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *