ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Το Σάββατο 10.4.10 έξι αγωνιστές με μακροχρόνια κινηματική δράση, συλλαμβάνονται από τα “λαγωνικά” της αντιτρομοκρατικής και κατηγορούνται για συμμετοχή στην ένοπλη οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”.

Πάλι καλά που παρουσιάζει τώρα αντιτρομοκρατικό έργο η κυβέρνηση.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων μέτρων και την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Μπας και αποπροσανατολιστεί κανείς και δεν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και το ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες. Ποιοι μας έφεραν στην οικονομική κρίση και ζητούν τώρα από εμάς να θυσιάσουμε και τα ελάχιστα ευρώ που κερδίζουμε δουλεύοντας εξαντλητικά για αυτούς που τρώνε. Αλλά τώρα θα γίνουν πιο διακριτικοί ενόψει κρίσης-πιο διακριτικοί είπαμε όχι πιο λιτοδίαιτοι..

Το να κατηγορήσει η κυβέρνηση 6 αγωνιστές με βάση τα πολιτικά τους πιστεύω είναι ότι πιο βολικό μπορούσαν να κάνουν για να εμπιστευτούμε ένα κράτος που εξαρθρώνει “τρομοκρατικές οργανώσεις”, αλλά μας ωθεί στα όρια της εξαθλίωσης με τα νέα του μέτρα.

Ο αστυνομικός μηχανισμός φέρνοντας εις πέρας τα καθήκοντά του-αυτά του απόλυτου ελέγχου όχι μόνο των κινήσεών μας αλλά και των κοινωνικών μας επαφών-παρουσιάζει ως ενοχοποιητικά στοιχεία αποτυπώματα σε λογοτεχνικά και πολιτικά βιβλία, σε χειρόγραφες σημειώσεις και σε κινητά αντικείμενα, καθώς επίσης και σε όργανα γυμναστικής και κειμήλια· ποινικοποιούν την κατοχή κατσαρολών και φούτερ με κουκούλες· ανακαλύπτουν γιάφκες εκεί που υπάρχουν μόνο έπιπλα, βιβλιοθήκες και καναπέδες, ενώ όποιος έτυχε να περάσει από εκεί κυνηγιέται και χαρακτηρίζεται τρομοκράτης.

Σημαντικό ρόλο στο παιχνιδάκι της παραπλάνησης του κράτους παίζουν και τα ΜΜΕ, τα οποία αναίσχυντα συκοφαντούν και διαπομπεύουν άλλους αγωνιστές, λόγω της πολιτική τους δράσης και των φιλικών/συγγενικών τους σχέσεων. Και δεν ξεχνούν να τονίσουν ότι είναι γνωστοί από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, λες και όσοι ασπάζονται αυτή την ιδεολογία μόνο τρομοκράτες και επικίνδυνοι θα μπορούσαν να είναι. Η εξουσία επιτίθεται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο καθώς αποτελεί μέρος του ευρύτερου κινήματος, ενός κινήματος που αποτελεί τροχοπέδη για τα καθεστωτικά της σχέδια.  Και τρέχει ο Παπανδρέου να συγχαρεί τον Χρυσοχοΐδη. Συγχαρητήρια λοιπόν… Συλλάβατε 6 αγωνιστές και αφήνετε όλα τα λαμόγια να κυκλοφορούν ελεύθερα (πολιτικούς, εμπόρους ναρκωτικών, φασιστοειδή).

Σύμφωνα όμως με τα ΜΜΕ «οι επικίνδυνοι τρομοκράτες συνελήφθησαν».

Ωστόσο, τι πραγματικά τρομοκρατεί;

είναι οι αγωνιστές ή οι…νομιμότατοι εξουσιαστές;

Published by

viaoutopiae

Για επικοινωνία μαζί μας στο e-mail: viaoutopiae@gmail.com

One thought on “ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ”

  1. mprabo paidia gia ta keimena synexiste na milate ston kosmo mpas kai strafoun se ka8ares phges plhroforhshs pou ksekinoun apo myala gia pragmatikh eleu8eria amolynta apo kerdoskopika symferonta kai egwkentrismous kai stamathsoun na apokaloun enhmerwsh ta skata pou mas epiballei h kwlothleorash.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *