ΚΡΙΣΗ, ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΚΡΙΣΗ…

Αδιαμφισβήτητα οι οικονομικές κρίσεις αποτελούν ένα συχνό φαινόμενο, καθώς απασχολούν την ανθρωπότητα τουλάχιστον από τότε που αναδύθηκαν οι κοινωνίες της αγοράς. Και μιας και η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Πάνω από 50 δις € δόθηκαν επίσημα προς τους εκπροσώπους διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να αντιμετωπίσουν όπως είπαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, από τα οποία τα 28 δις € στις τράπεζες. Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις €. Ενώ 41,2 δις € έφυγαν αμέσως με τη μορφή των τοκοχρεολυτικών δόσεων προς τους τραπεζίτες που δανείζουν το ελληνικό δημόσιο, 10 δις € ευρώ το κονδύλι που καρπώθηκαν διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, 6,5 δις € οι στρατιωτικές δαπάνες όπως αυτές υπαγορεύονται από τις ανάγκες της ΕΕ και τις στρατηγικές του ΝΑΤΟ, 2,5 δις € αποτελούν οι αποδόσεις προς την ΕΕ, 2,2 δις € ευρώ για να πληρωθούν τα επίσημα προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Γιατί λοιπόν εν μέσω οικονομικής κρίσης οι τράπεζες πλουτίζουν και ανθίζει η στρατιωτική ανάπτυξη της χώρας, ενώ οι φορολογούμενοι βουλιάζουν όλο και περισσότερο στα χρέη;

Γιατί το κράτος τρίβει τα χέρια του κάτω από το τραπέζι και μπροστά στις κάμερες φορά το πιο λυπημένο και καταβεβλημένο προσωπείο του και υστερικά εκλιπαρεί για κατανόηση, ανοχή και συμμόρφωση στα νέα μέτρα;

Μέτρα όπως׃

  • μείωση του μισθού-δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής άδειας κατά 30%.
  • αύξηση του ΦΠΑ κατά 0,5-2%.
  • αύξηση στην τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά αντίστοιχα.
  • μείωση της χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία και Ασφαλιστικά ταμεία.
  • πάγωμα στο δημόσιο-προς το παρόν-τομέα μισθών και συντάξεων.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν πως ο ρόλος των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα τραπεζών και επιχειρηματιών χαρίζοντάς τους υπέρογκα ποσά, τα οποία προέρχονται από τις τσέπες των φορολογούμενων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η καπιταλιστική κρίση αποτελεί την απόδειξη πως το σύστημά τους βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, με την οικονομία να καταρρέει και τους διαχειριστές της να παρακαλάνε (μέσα από την καθημερινή προπαγάνδα) να τους ανεχτούμε. Μέχρι και το παραμύθι της εθνικής ενότητας ξέθαψαν. Ποιάς ενότητας; Με αυτούς που έχουν ρημάξει τα πάντα, από τις ζωές μας μέχρι το περιβάλλον; Πέρα από τις μέρες ανέχειας και καταστολής που μας επιφυλάσσουν οι «από πάνω», δεν μπορούμε να μην μιλήσουμε και για τη σαπίλα της νεοπλουτίστικης κουλτούρας όπως αυτή αναπαράγεται στην TV και στο διαδίκτυο από γνωστούς αγνώστους πολιτικούς, τηλεστάρ, πορνοστάρ και λοιπές φίρμες της showbiz.

Το ζητούμενο της όλης υπόθεσης βρίσκεται στο τι κάνουμε οι «από κάτω», δηλαδή στο αν θα τους ανεχτούμε ή θα τους στείλουμε στον αγύριστο.. Εμείς έχουμε επιλέξει το δεύτερο χρησιμοποιώντας όλα τα υπάρχοντα μέσα για αυτό το σκοπό.

-Με τη δημιουργία και ενίσχυση αυτόνομων λαϊκών δομών.

-Στη δουλειά, δράση μέσα από ανεξάρτητα ταξικά σωματεία απομονώνοντας τα εργοδοτικά στοιχεία και τους ψευτοσυνδικαλιστές-επίδοξους βουλευτάδες.

-Ενέργειες άμεσης σύγκρουσης με εξουσιαστικούς θεσμούς και μηχανισμούς.

-Οργάνωση στη γειτονιά με επιτροπές και συνελεύσεις ώστε να υπάρχει δημόσιος λόγος για τις ανάγκες και επιθυμίες μας, αφήνοντας στον κάδο των αχρήστων φυλετικές, θρησκευτικές και κομματικές ταμπέλες.

-Σαμποτάζ στην ατομική αποχαύνωση και μαζική ψευτοδιασκέδαση, αλλά στροφή προς αντιεμπορευματικά μέσα και πολιτιστικούς κοινωνικούς χώρους που προωθούν την ελεύθερη έκφραση.

-Μποϋκοτάζ ακριβών προϊόντων στην κατανάλωση καθώς και απαλλοτρίωση εμπορευμάτων.

-Κοινωνικοποίηση αγαθών και υπηρεσιών.

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Published by

viaoutopiae

Για επικοινωνία μαζί μας στο e-mail: viaoutopiae@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *