Γενική Απεργία 24 Φεβ 2010

Σε πνίγουν τα χρέη και εσύ χαλαρώνεις τη γραβάτα!

Αν ψάχνεις τον υπεύθυνο για την οικονομική κρίση, κοιτάξου στον καθρέπτη. Θα αντικρίσεις το σκυθρωπό και κουρασμένο σου πρόσωπο. Ξέρω, θα πεις εσύ τι φταις; Το μόνο που ήθελες ήταν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, οικονομική ευχέρεια  και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά σου. Τόσο καιρό αδιαφορούσες για το τι συμβαίνει γύρω σου και ο απώτερος σκοπός ήταν η εκπλήρωση του ΄΄ονείρου΄΄  και η αποπληρωμή της μηνιαίας δόσης του δανείου σου. Έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Καθημερινά η ανεργία αυξάνεται, εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις χρεοκοπούν, εργοστάσια κλείνουν αφήνοντας στο δρόμο εργαζομένους, η αγροτιά ασφυκτιά μπροστά στην επέλαση των μεγαλοεπιχειρήσεων αγροτικών προϊόντων και την κερδοσκοπική βουλιμία των μεσαζόντων ενώ η νεολαία βρίσκεται εγκλωβισμένη σε ένα μέλλον εργασιακής ανασφάλειας και καθημερινού άγχους για το τι μέλλει γενέσθαι. Ότι οικονομικά μέτρα μας επέβαλαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, εξασφαλίζοντας μας μόνο εργασία σε συνθήκες επισφάλειας με άτακτα ωράρια, ανασφάλιστα και κακοπληρωμένα.

Όταν αναφερόμαστε σε επισφαλής συνθήκες εργασίας μιλάμε για μορφές απασχόλησης που παρουσιάζουν ελάχιστη εξασφάλιση και σιγουριά για τον εργαζόμενο, οδηγώντας τον στην ανασφάλεια και στο άγχος για το μέλλον που φαντάζει δυσοίωνο. Όταν δεν ισχύουν τα αυτονόητα, τα οποία κατακτήθηκαν μετά από αγώνες, τότε όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ειδικότερα νέοι, στρέφονται στην μαύρη εργασία.

Ο εργαζόμενος είναι πιο ευάλωτος στις ορέξεις του αφεντικού, δουλεύοντας χωρίς ασφάλεια και ένσημα, για μια σύνταξη που δεν θα έρθει ποτέ. Ο τόπος δεν μαύρισε από τους μετανάστες, όπως είχε δηλώσει προ ημερών ο Άνθιμος, αλλά από την καθιέρωση της μαύρης εργασίας. Οι μετανάστες δεν θα μπορούσαν να είναι η εξαίρεση αλλά ούτε και ο αποδιοπομπαίος τράγος αυτής της κατάστασης. Απασχολούμενοι σε επαγγέλματα που από τους Έλληνες θεωρούνται υποδεέστερα και κάτω από άθλιες συνθήκες (Μανωλάδα) δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για επιβίωση.

Τόσα χρόνια σφίξε-σφίξε το ζωνάρι τελείωσαν οι τρύπες, δεν πάει άλλο!

Ήρθε η ώρα να το βγάλεις και να τους πάρεις στο κυνήγι…

Published by

viaoutopiae

Για επικοινωνία μαζί μας στο e-mail: viaoutopiae@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *